Wednesday 26 February 2014

Tacksamhet

Att vara tacksam sätter igång en god cirkel. Har du någon gång försökt dig på att tänka ut allt som du kan vara glad över att du har? Ibland när jag får en känsla av att det är en jobbig dag som nyss börjat har jag märkt att det bästa botemedlet är att verkligen känna tacksamhet.

Idag har jag en bra dag på gång, men det går för sig att ha en tacksamhetsstund i alla fall. Just nu dyker de här tankarna upp hos mig:

Tack för att det är en normal vardag idag, vi fyra i min kärnfamilj är friska idag och jag har möjlighet att jobba. Tack. Tack för alla kontakter jag har via min e-post och de möten med andra människor som jag har framför mig idag. Människor kommer att le mot mig, vi kommer att hälsa på varandra och säga trevliga saker till varandra - tack för det! Tack för att jag sen på kvällen igen får vara hemma med min familj och höra hur deras dag har varit. Tack för att vi har möjlighet att skratta tillsammans och för att vi har en tvättmaskin ... Tack också för att jag kan åka till butiken och köpa mat åt oss. Tack för att jag ÄR. Tack för att det räcker att vara. Tack för alla de människor omkring mig som tar fram det bästa hos mig och som också låter mig lära mig mera om vem jag är. Tack för att jag får utvecklas hela tiden.

Goda cirklar är viktiga och starka. När jag övat ett tag på att känna tacksamhet är det ingen hejd på allt jag kommer på att vara glad och tacksam över. (Listan blev ju i längsta laget här ovan också.)

Jag har nyss läst en bok som jag tyckte var lite svårläst, men som jag är glad att jag kämpade mig igenom: "The Soul of Money" av Lynne Twist. Så här skriver hon:




"We think we live in the world. We think we live in a set of circumstances, but we don’t. We live in our conversation about the circumstances. When we’re in a conversation about fear and terror, about revenge and anger and retribution, jealousy and envy and comparison, then that is the world we inhabit. If we’re in a conversation about possibility, a conversation about gratitude and appreciation for the things in front of us, then that’s the world we inhabit." (s. 208)

Så jag hoppas att du bor i tacksamhetsvärlden (inhabit the world of gratitude) och att du får känna dig omsluten av en stark, god och glad cirkel!

1 comment:

  1. Härligt skrivet! Tack för påminnelserna!

    ReplyDelete