Friday 30 December 2016

Vad drömmer du om?

Dags för ett nytt år - igen. Jag hoppas att året ska bli ett gott år, för alla. Att det ska finnas balans och goda energier, utmaningar i lagom stora portioner och mycket inspiration, kärlek och glädje. Jag är nyfiken på vad 2017 kommer att föra med sig, och jag önskar samma nyfikenhet till dig också! Jag tror att nyfikenhet är en god början.

Nyfikenhet kan också innebära att väldigt ofta påbörja nya saker. Vilket i sin tur kan vara påfrestande. Ett nytt år lockar till tankar på förändring oftare än tanken "Jag hoppas allt ska fortsätta precis som nu". Var ligger balansen mellan de här ytterligheterna?

Jag läser på olika ställen att det blir allt vanligare att människor plockar ihop sin försörjning av olika mindre bitar. Allt fler frilansar, projektjobbar och grundar enpersonsföretag som ger dem möjlighet att mångsyssla. Möjlighet att göra det de vill! Jag känner igen mig. Jag känner glädje och tacksamhet över att få jobba just så här, men frågar mig också varför möjligheten att göra vad jag vill ofta verkar innebära ett högt pris att betala i form av ekonomisk osäkerhet och ett stundvis högt arbetstempo. Alltså: Varför känner så få av oss att vi gör det vi innerst inne vill, och varför mår vi inte nödvändigtvis jättebra, även om vi gör det vi vill?

För mig har år 2016 innehållit bland annat undervisning i svenska som främmande språk, skrivverkstäder, dramaverkstäder, psykodrama, kurser i inspirerande svenska, översättning, språkgranskning, privatundervisning och drömverkstäder. Jag har träffat många, många intressanta människor. Jag får på många sätt leva ett liv som motsvarar det jag hoppats på och drömt om.

Vad drömmer DU om?

I november nådde jag dessutom en milstolpe. En dröm gick i uppfyllelse när jag blev Diplomerad psykodramatiker. Jag är så glad för detta!

Avslutningsvis vill jag säga tack, tack, tack till alla er som funnits i mitt liv detta år, och gjort det möjligt! Må ni få ett 2017 som gör er glada!

No comments:

Post a Comment